Sposób przygotowania:
Drożdżowe babeczki z jagodami.
Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki mieszamy z ciepłym mlekiem i odstawiamy aż zaczną pracować. Robimy dołek na środku i wlewamy drożdże z mlekiem, wbijamy jajko i wlewamy olej....zaczynamy wyrabiać. Jak ciasto przestanie nam brudzić ręce i odstawać od brzegów naczynia...tzn można je odstawić do wyrośnięcia. A więc przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoją objętość...połowę wykładamy na blat i wałkujemy cienki placek. Połowę placka smarujemy roztrzepanym jajkiem,a następnie tą samą połówkę posypujemy jagodami. Składamy placek na pół, przykrywając jagody czystą połówką. I ponawiamy czynność, pół smarujemy jajkiem i posypujemy jagodami i znów przykrywamy. Foremki do babeczek zanurzamy w mące i wycinamy nimi babeczki, a następnie odstawiamy do wyrośnięcia. Po 20 minutach, smarujemy wierzch resztą jajka i pieczemy w 170 stopniach przez 25 min.