ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Jagodowy serniczek z galaretką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo jagodowy i delikatny serniczek na bazie jogurtu naturalnego. Polecam w ciepłe dni takie jak dziś.

Jagodowy serniczek z galaretką

Składniki:

Jagodowy serniczek z galaretką

 

  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 1000 g jogurtu naturalnego
  • 250 g mascarpone
  • 200 g jagód + 3-4 łyżki zmiksowanych
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1 galaretka z owoców leśnych.

Sposób przygotowania:

Jagodowy serniczek z galaretką
Kwadratową tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć podłużne biszkopty. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody, przestudzić. 200 g jagód zmiksować z cukrem pudrem. Połączyć z jogurtem i mascarpone. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę rozłożyć na biszkoptach. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Dodać zmiksowane 3-4 łyżki jagód i gdy zacznie tężeć wylać na masę jagodową. Wstawić do lodówki.

Tagi:

biszkopt