Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z bitą śmietaną
Zimne jajka z lodówki rozbić,oddzielić białka od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić na sztywną bezę. Następnie dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym ,dalej ubijać,potem żółtka. Na końcu dodać obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wysmarować lekko tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia,piec w 180 st C około 50 min. Upieczony biszkopt,przekroić na 3 części. Twaróg włożyć do garnka,dodać cukier puder,cukier waniliowy,jajka,budyń wymieszany z mąką ziemniaczaną i mlekiem,wszystko zagotować aż zgęstnieje,ciągle mieszając drewnianą łyżką. Spód biszkoptu włożyć do blaszki, wylać połowę masy serowej cienko rozsmarować,przykryć drugą częścią biszkoptu,na to wylać resztę masy,rozsmarować,wstawić na parę minut do lodówki aż zastygnie. Zimną śmietanę ubić na sztywno,pod koniec dodać dżem i zagęstnik,wyłożyć na masę serową i przykryć ostatnim płatem biszkoptu. Galaretki jagodowe rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody wystudzić,na wierzch ułożyć owoce(ja dałam ananasa z puszki) Tężejącą galaretką zalać ciasto i odstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Smacznego.