Sposób przygotowania:
Jaja faszerowane na słodko
1. Jaja gotujemy na twardo, podczas gotowania jaj: - sparzamy rodzynki na 5 min., - szynkę kroimy w BARDZO drobną kostkę, - ananas (połowę zawartości puszki) kroimy również w bardzo drobną kostkę, z zastrzeżeniem, że należy tą kostkę odcisnąć od syropu w czystych dłoniach, - siekamy natkę, - ucieramy ser żółty na drobnych oczkach.
2. Jaja dzielimy na równe połowy.
3. Wyjmujemy żółtka, wrzucamy do sporego naczynia.
4. Sparzone rodzynki kroimy w drobniejsze cząstki, po czym wrzucamy je do żółtek.
5. Dodajemy pozostałe składniki, OPRÓCZ ŻÓŁTEGO SERA.
6. Mieszamy przez około 5 min. z majonezem.
7. Napełniamy połówki farszem.
8. Posypujemy startym, żółtym serem.
9. Układamy na pozostałych plastrach ananasa.
2. Jaja dzielimy na równe połowy.
3. Wyjmujemy żółtka, wrzucamy do sporego naczynia.
4. Sparzone rodzynki kroimy w drobniejsze cząstki, po czym wrzucamy je do żółtek.
5. Dodajemy pozostałe składniki, OPRÓCZ ŻÓŁTEGO SERA.
6. Mieszamy przez około 5 min. z majonezem.
7. Napełniamy połówki farszem.
8. Posypujemy startym, żółtym serem.
9. Układamy na pozostałych plastrach ananasa.