Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jaja z pieczarkowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla niespodziewanych gości, szybka alternatywa zwykłych jajek w majonezie. wbrew pozorom na prawdę szybkie.

Jaja z pieczarkowym farszem

Składniki:

Jaja z pieczarkowym farszem

wszystkie

Sposób przygotowania:

Jaja z pieczarkowym farszem

przygotowanie

Jaja z pieczarkowym farszem
pieczarki ścieramy na drobnych oczkach..

jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Pieczarki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.

smazymy

Jaja z pieczarkowym farszem
starte pieczarki smażymy na maśle z przyprawami

przesmażamy na łyżeczce masła do czasu aż nadmiar wody odparuje. doprawiamy solą i pieprzem

farsz

Jaja z pieczarkowym farszem
przygotowujemy farsz który nakładamy do jajek

jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka które rozcieramy w misce widelcem. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy usmażone pieczarki, majonez oraz przyprawy do smaku.

Nakładamy do łódeczek z białek, dekorujemy ogórkiem i szczypiorkiem.