gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka z farszem groszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane jajka z farszem groszkowym podaję jako dodatek do kolacji. Polecam - mają fajny smak.

Jajka z farszem groszkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z farszem groszkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem groszkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je wzdłuż i wyciągamy żółtka, które wkładamy do rozdrabniacza (jedno jajko zostawiamy do dekoracji). Do żółtek wsypujemy odcedzony z zalewy groszek (trochę odkładamy do dekoracji) i mielimy razem w rozdrabniaczu. Masę przekładamy do miski, po czym dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy połówki białek, które układamy na talerzu. Po środku talerza układamy odłożone jajko i wsypujemy odłożony groszek.
Jajka z farszem groszkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Jajka z farszem groszkowym
Następnie przekrawamy je wzdłuż i wyciągamy żółtka, które wkładamy do rozdrabniacza.
Jajka z farszem groszkowym
Do żółtek wsypujemy odcedzony z zalewy groszek (trochę odkładamy do dekoracji) i mielimy razem w rozdrabniaczu.
Jajka z farszem groszkowym
Masę przekładamy do miski, po czym dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Tagi:

jajko jajka