Sposób przygotowania:
Wytrawne muffinki ziemniaczane
1. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i usmażyć na tłuszczu.
2. Kiełbasę pokroić w plasterki, a następnie w ćwiartki i lekko zrumienić na patelni, bez dodatku tłuszczu.
3. Jajko wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem oraz koperkiem. Silikonową formę do muffinek lekko wysmarować masłem lub margaryną. Ser żółty pokroić w cienkie paski.
4. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki średniej grubości.
Muffinki przygotowujemy w identyczny sposób. Na samo dno formy wyłożyć po plasterku ziemniaka (lub 2 plasterki jeśli ziemniaki są mniejsze, grunt by na dno pokryte było ziemniakiem :))
Następnie wyłożyć: łyżkę sosu śmietanowo-jajecznego, łyżkę pieczarek oraz kiełbasy, na wierzch ziemniak, ponownie łyżka sosu oraz kilka pasków żółtego sera. Muffinki piec w 180 stopniach około 25-30 minut.
2. Kiełbasę pokroić w plasterki, a następnie w ćwiartki i lekko zrumienić na patelni, bez dodatku tłuszczu.
3. Jajko wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem oraz koperkiem. Silikonową formę do muffinek lekko wysmarować masłem lub margaryną. Ser żółty pokroić w cienkie paski.
4. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki średniej grubości.
Muffinki przygotowujemy w identyczny sposób. Na samo dno formy wyłożyć po plasterku ziemniaka (lub 2 plasterki jeśli ziemniaki są mniejsze, grunt by na dno pokryte było ziemniakiem :))
Następnie wyłożyć: łyżkę sosu śmietanowo-jajecznego, łyżkę pieczarek oraz kiełbasy, na wierzch ziemniak, ponownie łyżka sosu oraz kilka pasków żółtego sera. Muffinki piec w 180 stopniach około 25-30 minut.