Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna przekąska do podawania zarówno na zimno jak i na gorąco tuż po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika.

Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami
Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z majonezem i jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozłożyć na brytfance. Piec 15 minut w 220 stopniach.

Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę.

Mięso wymieszać z ogórkiem, papryką i cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na podpieczone ciasto serowe. Zwinąć.

Piec ok. 45 minut w 200 stopniach.  
Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami
mięso mielimy, a wszystkie warzywa drobno kroimy
Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami
ser trzemy i mieszamy z jajkami oraz majonezem
Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami
masę serową rozkładamy na blasze wyłożonej papierem
Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami
po podpieczeniu nakładamy farsz i zwijamy
Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami