krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Jaja z wędzoną rybą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Jaja z wędzoną rybą

Składniki:

Jaja z wędzoną rybą

 

  • mała wędzona ryba,
  • mały słoik majonezu,
  • 5 jaj,
  • 2 duże ogórki kiszone,
  • sól, pieprz,
  • marynowana papryka,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Jaja z wędzoną rybą
Ugotowane na twardo jajka obieramy, przekrajany na pół, wyjmujemy żółtka. Dokładnie oczyszczone z ości mięso ryby rozcieramy z żółtkami I kilkoma łyżkami majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną pastą napełniamy połówki jaj, układamy je na plastrach ogórka kwaszonego, ozdabiamy majonezem, natką i paseczkami papryki konserwowej. Podajemy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Tagi:

ryba ryby