Sposób przygotowania:
Jajeczka nadziewane łosoś i makrela
Gotujemy jajka na twardo. Kiedy wystygną kroimy je na połówki. Np: jesli używamy 7 jajek to z każdego wyjmujemy zółtka. 2 białka przeznaczamy na nadzienie, pozostaje nam 5 jajek czyli łącznie 10 połówek. Odkładamy je. Żółtka i 2 białka kroimy bardzo drobno, dodajemy pokrojony szczypiorek oraz bardzo drobno posiekaną cebulkę i mieszamy. Dzielimy to na 2 równe części. Rybki "filetujemy" czyli wyjmujemy środek i pozbywamy się ości. Do jednej porcji dodajemy makrelę do drugiej łososia. Wypełniamy białka które zostały obiema masami oczywiście nie łączmy ich tylko oddzielnie. Osobiście robię tak, że jajeczka z łososiem dekoruję czerwona cebulką oraz żurawiną i szczypiorkiem. Jajeczka z makrelą dekoruję żółtą papryką oraz kukurydzą i szczypiorkiem. SMacznego!
msewka