Sposób przygotowania:
Jajeczna kanapka na ciepło
Kromki chleba najlepiej jasnego (Jednak jeśli ktoś woli ciemne pieczywo to też może być tylko wtedy kanapka będzie mniej puszysta. ), moczymy w jajku. Jajko wcześniej rozkłucamy za pomocą widelca dodając szczyptę soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszczu (powinno być go ok1/2cm po rozpuszczeniu). Nasiąknięty jajkiem chleb kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano. Lekko osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerz wykładamy mix sałak i kostki fety. Układamy upieczony chleb i jemy ciepłą kanapkę. Możemy na chleb podczas pieczenia położyć plaster wędliny lub sera żółtego, polać ketchupem. Takie ciepłe kanapki z pewnością dadzą więcej energii na rozpoczynający się dzień.