Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Jajeczna pasta z sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybka kanapkowa pasta z udziałem sardynek w roli głównej. Wystarczy wszystkie składniki włożyć do malaksera i po kilku chwilach mamy pastę gotową.

Jajeczna pasta z sardynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczna pasta z sardynkami

 

  • 50 g sardynek w oleju
  • 2 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Jajeczna pasta z sardynkami
Jajka jeżeli nie są ugotowane gotujemy na twardo, przestudzamy i obieramy z łupek. Sardynki odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do malaksera, następnie dodajemy pokrojone jajka oraz majonez i szczypiorek (część pozostawiamy do dekoracji). Malakser włączamy na 10-15 sekund do całkowitego zmiksowania składników. Przekładamy pastę do miseczki i podajemy z pieczywem.
Jajeczna pasta z sardynkami
sardynki odcedzamy z zalewy i przekładamy do malaksera
Jajeczna pasta z sardynkami
następnie dodajemy pokrojone jajka oraz majonez
Jajeczna pasta z sardynkami
na koniec dodajemy posiekany szczypiorek
Jajeczna pasta z sardynkami
całość miksujemy przez kilka chwil do połączenia się składników.