inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Pasta z sardynek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta z sardynek do kanapek.

Pasta z sardynek.

Składniki:

Pasta z sardynek.

 

  • Puszka sardynek w oleju roślinnym
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • biała cebula
  • 2 łyżki majonezu niskotłuszczowego
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka pokrojonej w kostke zielonej papryki
  • łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z sardynek.
Sardynki utrzec z żółtkami i majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Drobno pokroić białka z jajek, cebulę, papryki i szczypiorek, dodac do pasty.Wymieszac i włożyc do lodówki na 30 minut do schłodzenia.Najlepiej podawać z ciemnym pieczywem.
Smacznego.