Sposób przygotowania:
Jajeczne kotleciki
Ugotowane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub przeciskamy je przez kółeczko do jarzyn.Na dwóch łyżkach oleju kujawskiego przesmażamy starte na tarce pieczarki z odrobiną soli,dodajemy do startych jaj.Dokładamy prażoną cebulkę,surowe jajko,doprawiamy dosyć mocno solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby masa stężała.(jesli tak nie będzie dodać trzeba bułkę tartą i ponownie wymieszać) Za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki średniej wielkości i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku paierowym i gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami . . Smacznego :)
zewa
marietta
edytaha
cris
evita0007
zewa
Ja uwielbiam tę gotową prażoną cebulkę.
gusia1000