Sposób przygotowania:
Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
7 jajek ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Bułkę namoczyć w ciepłej przegotowanej wodzie. Następnie porządnie odsączyć. Jajka zetrzeć do miski na dużych oczkach. Dodać posiekane zioła ( wcześniej umyć,osuszyć i oskubać listki z gałązek). Cukinię umyć i osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Odcisnąć z soku i przełożyć do miski. Dodać rozdrobnioną bułkę oraz jajko surowe. Następnie doprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą i wymieszać dobrze składniki. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Po wskazanym czasie na patelni rozgrzać olej. Z masy jajecznej formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!