monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapraszam na pyszne kotleciki jajeczna-mała odmiana jajek na twardo lub nieśmiertelnego jajeczka na twardo na piątkowy obiad,polecam:))

Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
7 jajek ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Bułkę namoczyć w ciepłej przegotowanej wodzie. Następnie porządnie odsączyć. Jajka zetrzeć do miski na dużych oczkach. Dodać posiekane zioła ( wcześniej umyć,osuszyć i oskubać listki z gałązek). Cukinię umyć i osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Odcisnąć z soku i przełożyć do miski. Dodać rozdrobnioną bułkę oraz jajko surowe. Następnie doprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą i wymieszać dobrze składniki. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Po wskazanym czasie na patelni rozgrzać olej. Z masy jajecznej formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!
Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
jajka zetrzeć na dużych oczkach dodać posiekane zioła
Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
dodać startą na dużych oczkach cukinię
Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
dodać odciśniętą bułkę oraz doprawić do smaku
Jajeczne kotleciki z ziołami i cukinią
smażyć z obu stron na rumiano i odsączyć na ręczniku