Jajecznica Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na jajecznice z dodatkami

Jajecznica Ewa52

Składniki:

Jajecznica Ewa52

 

  • Jajka 8 sztuk
  • Boczek chudy 5 plastrów
  • Szczypiorek pęczek 1 sztuka
  • Cebula średnia 1 sztuka
  • Mleko 3/2% 1/2 szklanki
  • olej do smażenia
  • Sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica Ewa52
Jajka wbiłam do miseczki, następnie, doprawiłam przyprawami, dodałam mleko i roztrzepałam, by uzyskać odpowiednią masę. Następnie posiekaną obraną cebulę zeszkliłam na rozgrzanym oleju, dodałam pokrojonego boczku i pod koniec smażenia wlałam przygotowaną masę jajeczną. Smażyłam mieszając tak długo aż się zetnie i nabierze odpowiedniej masy jajecznej. Pod koniec smażenia dodałam posiekanego na bardzo drobno szczypiorku.