mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajecznica po góralsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna góralska jajecznica :)

Jajecznica po góralsku

Składniki:

Jajecznica po góralsku

 

  • 6 jajka
  • 3 kromki chleba
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki oscypka startego
  • 50 g słoniny
  • 1/4 łyżeczki lubczyku
  • 1 łyżka szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po góralsku
Chleb kroję w kostkę. Jajka rozbijam w miseczce i rozkłócam z mlekiem, mielonym lubczykiem i oscypkiem. Słoninę drobno kroję i roztapiam na rozgrzanej patelni, wrzucam kostki chleba i lekko rumienię. Wlewam jajka, solę i dobrze mieszam. Smażę na niewielkim ogniu na patelni.
Posypuję lubczykiem i posiekanym szczypiorkiem.