Sposób przygotowania:
Jajecznica z boczkiem, pomidorem i papryką
Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do momentu, gdy wytopi się trochę tłuszczu. Wtedy dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz pokrojoną w kostkę zieloną paprykę.
Smażymy przez kilka minut, a następnie dodajemy pokrojonego w sporą kostkę pomidora. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Jajka roztrzepujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy na patelnię.
Mieszamy i smażymy, aż jajecznica się zetnie.
Smażymy przez kilka minut, a następnie dodajemy pokrojonego w sporą kostkę pomidora. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Jajka roztrzepujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy na patelnię.
Mieszamy i smażymy, aż jajecznica się zetnie.