Sposób przygotowania:
Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim
Czosnek niedźwiedzi umyć i osuszyć, pokroić nożem na drobne kawałki.
Jajka wbić na rozgrzaną patelnię z dodatkiem ulubionego tłuszczu, czyli masła lub słoninki topionej czy boczku. Wymieszać i smażyć na małym ogniu, mieszając do momentu odpowiedniej konsystencji.
Następnie wsypać pokrojony czosnek, wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać zaraz po przygotowaniu z pieczywem.
Jajka wbić na rozgrzaną patelnię z dodatkiem ulubionego tłuszczu, czyli masła lub słoninki topionej czy boczku. Wymieszać i smażyć na małym ogniu, mieszając do momentu odpowiedniej konsystencji.
Następnie wsypać pokrojony czosnek, wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać zaraz po przygotowaniu z pieczywem.