Sposób przygotowania:
Tostowe kanapki ze smażonym kurczakiemETAP 1:
Z piersi z kurczaka wykroić dwa cienkie fileciki. Każdy kawałek mięsa natrzeć przyprawą gyros i usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Wziąć 4 kromki chleba i posmarować każdą z nich z jednej strony masłem. Posmarowanymi stronami ułożyć na desce.
Następnie na 2 kromkach ułożyć po plasterku sera żółtego, na to ułożyć usmażone fileciki z kurczaka, plasterki pomidora, doprawić solą i pieprzem, ułożyć znów plasterki sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba.
Tak przygotowane kanapki włożyć do rozgrzanego opiekacza, zamknąć i opiekać kilka minut na złoty kolor. Upieczone kanapki wyjąć na deskę, przekroić i przełożyć na talerz.