Sposób przygotowania:
Jajecznica z kabanosem na grzankach
Pieczywo kroimy na kromki. Jeżeli używacie chleba, możecie dla dodatkowego efektu powykrawać z niego jakieś fajne kształty, np. za pomocą foremek do ciastek. Smarujemy kromki masłem, po czym układamy na nich po plasterku żółtego sera. zapiekamy w piekarniku, tak w ser się nam rozpuścił. Jajka z dodatkiem soli i pieprzu mieszamy w miseczce. kabanosy kroimy w plasterki, zaś cebulę drobno siekamy. Na patelni, na maśle, podsmażamy kabanosy i cebulę. Po chwili zmniejszamy ogień i wlewamy na patelnię jajka. smażymy, mieszając, aż jajka się zetną. staramy się nie doprowadzić do tego, by stały się całkiem suche. Wykładamy jajecznicę na ogrzany talerz. wyjmujemy grzanki z piekarnika. Układamy na nich jajecznicę,posypujemy posiekanym szczypiorkiem. podajemy na ciepło, oczywiście.