Sposób przygotowania:
Jajecznica ze szparagami
Szparagi umyć, osuszyć i drobno pokroić, zachowując główki. Główki ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone szparagi i smażyć ok 5-10 minut pamiętając, aby pozostały lekko chrupiące.
Wbić jajka, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Na koniec dodać starty parmezan, wymieszać.
Na talerzach układać porcje jajecznicy oraz ugotowane główki szparagów. posypać parmezanem i oprószyć kolorowym pieprzem.
Wbić jajka, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Na koniec dodać starty parmezan, wymieszać.
Na talerzach układać porcje jajecznicy oraz ugotowane główki szparagów. posypać parmezanem i oprószyć kolorowym pieprzem.
Marika-
zozolek
joana30
Racja Mariko :) niby zwykła jajecznica a za każdym razem inaczej smakuje :)
joana30
Warto wypróbować. Mi bardzo smakuje :)