joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Jajecznica ze szparagami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny i zdrowy pomysł na śniadanie. Dodatek szparagów i parmezanu wzbogaci zwykłą, nudną jajecznicę.

Jajecznica ze szparagami

Składniki:

Jajecznica ze szparagami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szparagami
Szparagi umyć, osuszyć i drobno pokroić, zachowując główki. Główki ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone szparagi i smażyć ok 5-10 minut pamiętając, aby pozostały lekko chrupiące.

Wbić jajka, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Na koniec dodać starty parmezan, wymieszać.

Na talerzach układać porcje jajecznicy oraz ugotowane główki szparagów. posypać parmezanem i oprószyć kolorowym pieprzem.