Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna jajecznica z zielonymi szparagami, podana ze świeżą bazylią. Dobry pomysł na pyszne i proste śniadanie.

Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi. Wrzucamy je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotujemy 7 minut. Odcedzamy, a gdy ostygną, kroimy na kawałki.

Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.

Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.

Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.

Gotową jajecznicę posypujemy posiekaną bazylią.
Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.
Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.