Sposób przygotowania:
Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi. Wrzucamy je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotujemy 7 minut. Odcedzamy, a gdy ostygną, kroimy na kawałki.
Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Gotową jajecznicę posypujemy posiekaną bazylią.
Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Gotową jajecznicę posypujemy posiekaną bazylią.
![Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-ze-szparagami-i-swieza-bazylia-463965.jpg)
![Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-ze-szparagami-i-swieza-bazylia-463966.jpg)
![Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-ze-szparagami-i-swieza-bazylia-463967.jpg)
Justi2401