Sposób przygotowania:
Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi. Wrzucamy je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotujemy 7 minut. Odcedzamy, a gdy ostygną, kroimy na kawałki.
Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Gotową jajecznicę posypujemy posiekaną bazylią.
Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Gotową jajecznicę posypujemy posiekaną bazylią.
Justi2401