Sposób przygotowania:
Jajecznica z lebiodą
Listki lebiody opłukać i osuszyć. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem,doprawić do smaku solą z pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć. Następnie wlać jajka.Smażyć wedle uznania w zleżnośći jak scięta jajeczniczkę lubimy. Jajeczniczkę podałam z rzodkiewka i pomidorkami a do tego białe pieczywo. To było pyszne i pożywne śniadanko.
![Jajecznica z lebiodą Jajecznica z lebiodą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-z-lebioda-277186.jpg)
![Jajecznica z lebiodą Jajecznica z lebiodą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-z-lebioda-277187.jpg)
![Jajecznica z lebiodą Jajecznica z lebiodą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-z-lebioda-277188.jpg)
![Jajecznica z lebiodą Jajecznica z lebiodą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajecznica-z-lebioda-277189.jpg)