migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Jajecznica z lebiodą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolejny chwast zawitał w mojej kuchni. Do jajecznicy wykorzystałam listki lebiody. Chwast ten rozplenił się w moich warzywkach i musiałam go usunąć a że można go zjeść więc nieco go wykorzystałam.

Jajecznica z lebiodą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z lebiodą

 

  • 1 spora garść listków lebiody
  • 3-4 jajka
  • sól z pieprzem
  • małsło do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajecznica z lebiodą
Listki lebiody opłukać i osuszyć. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem,doprawić do smaku solą z pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć. Następnie wlać jajka.Smażyć wedle uznania w zleżnośći jak scięta jajeczniczkę lubimy. Jajeczniczkę podałam z rzodkiewka i pomidorkami a do tego białe pieczywo. To było pyszne i pożywne śniadanko.
Jajecznica z lebiodą
Etap 1 Listki lebiody opłukać i osuszyć.
Jajecznica z lebiodą
Etap 2 Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem,doprawić do smaku solą z pieprzem.
Jajecznica z lebiodą
Etap 3 Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć.
Jajecznica z lebiodą
Etap 4 Jajecznicę smażyć wedle uznania w zleżnośći jak scięta jajeczniczkę lubimy.