Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Jajecznica z masłem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna jajecznica pasuje na śniadanie.

Jajecznica z masłem i szczypiorkiem

Składniki:

Jajecznica z masłem i szczypiorkiem

 

  • Jajka 10 szt,
  • Masło 2 łyżki,
  • Woda mineralna niegazowana 3 łyżki.
  • Szczypiorek 3 łyżki,
  • Sól ,
  • pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajecznica z masłem i szczypiorkiem
Jajka myjemy , wybijamy do kubka, jajka dobrze roztrzepać, posolić, dodajemy wodę mineralną niegazowaną dokładnie wymieszać, wylewamy na rozgrzane masło. Smażymy na małym ogniu tak aby jajecznica się nie przypaliła, na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek, dobrze wymieszać, doprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku.