Sposób przygotowania:
Jajecznica z pomidorkami
Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Jajka wybijamy do miseczki i dolewamy mleko, mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Na patelnię wkładamy smalec i dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy ciągle mieszając, aż będzie szklista. Wlewamy jajka i dodajemy pokrojone pomidorki, szczypiorek i solimy, smażymy do momentu, aż będzie ścięta.
Jajka wybijamy do miseczki i dolewamy mleko, mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Na patelnię wkładamy smalec i dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy ciągle mieszając, aż będzie szklista. Wlewamy jajka i dodajemy pokrojone pomidorki, szczypiorek i solimy, smażymy do momentu, aż będzie ścięta.