Sposób przygotowania:
Ogórkowy chłodnik z arbuzem
Cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę. Listki mięty siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane składniki wraz z jogurtem umieszczamy w jednym naczyniu i miksujemy. Do zmiksowanych składników dodajemy ser feta. Ponownie całość miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubimy rzadkie chłodniki możemy dodać do całości odrobinę zimnej wody.
Między czasie pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni i studzimy.
Gotowy chłodnik rozlewamy na miseczki. Na wierzch wykładamy kostki sera i arbuza oraz pestki dyni. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, dekorujemy listkami mięty i podajemy.
Między czasie pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni i studzimy.
Gotowy chłodnik rozlewamy na miseczki. Na wierzch wykładamy kostki sera i arbuza oraz pestki dyni. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, dekorujemy listkami mięty i podajemy.
SylaUla
gusia1000