Sposób przygotowania:
Jajecznica na sałacie
Jajka wybijamy do miseczki, dolewamy mleko i mieszamy. Pomidor myjemy, osuszamy z wody i kroimy na małe cząstki. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na drobno, układamy na talerzu.
Na patelnie wkładamy smalec i przez chwilę przesmażamy. Wlewamy jajka i dokładamy pokrojony pomidor. Solimy i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Jajecznicę przekładamy na sałatę i podajemy.
Na patelnie wkładamy smalec i przez chwilę przesmażamy. Wlewamy jajka i dokładamy pokrojony pomidor. Solimy i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Jajecznicę przekładamy na sałatę i podajemy.