Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami w sosie maślano-winnym
Rozmrożone krewetki obieramy z pęcherzyków, usuwamy jelita.
Czosnek siekamy drobno, dociskamy bokiem noża do deski, cebulę kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy, aż cebulka się zeszkli. Uważamy, aby czosnek nie zbrązowiał. Wrzucamy krewetki i smażymy chwilę, aż zrobią się różowe. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wlewamy wino i podgrzewamy, aż sos się nieco zredukuje. Ewentualnie doprawiamy. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy.
Do sosu dodajemy posiekaną natkę i makaron, mieszamy, przed podaniem posypujemy startym parmezanem.
Czosnek siekamy drobno, dociskamy bokiem noża do deski, cebulę kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy, aż cebulka się zeszkli. Uważamy, aby czosnek nie zbrązowiał. Wrzucamy krewetki i smażymy chwilę, aż zrobią się różowe. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wlewamy wino i podgrzewamy, aż sos się nieco zredukuje. Ewentualnie doprawiamy. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy.
Do sosu dodajemy posiekaną natkę i makaron, mieszamy, przed podaniem posypujemy startym parmezanem.