Sposób przygotowania:
Jajecznica z tartym kalafiorem i papryką
Dwie cząstki kalafiora trzemy na tarce o drobnych oczkach. Trzy jajka wybijamy do miski, dodajemy sól oraz czarny mielony pieprz i pokrojony szczypiorek. Dolewamy trzy duże łyżki wody i mieszamy.
Kroimy pół małej papryki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju, przekładamy także na patelnię potarty kalafior. Dusimy pod przykryciem prze kilka minut.
Wlewamy masę jajeczną z przyprawami i podsmażamy. Na koniec dodajemy łyżkę masła, kiedy się rozpuści przekładamy do miseczki.
Doprawiamy do smaku.
Kroimy pół małej papryki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju, przekładamy także na patelnię potarty kalafior. Dusimy pod przykryciem prze kilka minut.
Wlewamy masę jajeczną z przyprawami i podsmażamy. Na koniec dodajemy łyżkę masła, kiedy się rozpuści przekładamy do miseczki.
Doprawiamy do smaku.