Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z fasolki z jajkiemETAP 1:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Fasolkę obrać i ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić na średniej długości kawałki.
Ogórka umyć, osuszyć i rozkroić na pół. Wydrążyć łyżeczka nasiona, pokroić w pół plasterki. Małe pomidorki zostawić, duże przekroić na pół. Cebulę i paprykę pokroić w krążki.
ETAP 2:
Do miski wrzucić wszystkie rozdrobnione składniki, poza jajkami. Doprawić solą i pieprzem. W małej miseczce wymieszać śmietanę, musztardę, ocet i miód. Dodać do sałatki, delikatnie wymieszać. Sałatkę przełożyć na ozdobny półmisek i poukładać jajka podzielone na ćwiartki.
Smacznego!