Sposób przygotowania:
Placuszki bananowo marchewkowe z truskawkami
Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy dwa banany, które gnieciemy widelcem.
Wbijamy trzy małe jajka. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy szklankę mąki pszennej, szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz po pół łyżeczki kardamonu i cynamonu.
Pół szklanki truskawek kroimy w cząstki i obtaczamy w mące. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto kładziemy łyżką na dobrze rozgrzany olej, smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Wbijamy trzy małe jajka. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy szklankę mąki pszennej, szczyptę soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz po pół łyżeczki kardamonu i cynamonu.
Pół szklanki truskawek kroimy w cząstki i obtaczamy w mące. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto kładziemy łyżką na dobrze rozgrzany olej, smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem.