Sposób przygotowania:
Jajecznica w stylu hiszpańskim
Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy je, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojone w kostkę chorizo.
Kiedy chorizo się delikatnie wytopi i się zarumieni dodajemy na patelnie obranego ze skórki, pozbawionego gniazd nasiennych i pokrojonego w kostkę pomidora i smażymy 2 minuty.
Dodajemy posiekany szczypiorek, , wlewamy jajka i posypujemy je serem. Smażmy przez 1 minutę potem za pomocą drewnianej łyżki jajecznicę „zdrapujemy ) z patelni i mieszamy.
Czynność powtarzamy aż do uzyskania przez nas pożądanej konsystencji jajecznicy. Jajecznicę serwujemy od razu, smacznego ; )
Kiedy chorizo się delikatnie wytopi i się zarumieni dodajemy na patelnie obranego ze skórki, pozbawionego gniazd nasiennych i pokrojonego w kostkę pomidora i smażymy 2 minuty.
Dodajemy posiekany szczypiorek, , wlewamy jajka i posypujemy je serem. Smażmy przez 1 minutę potem za pomocą drewnianej łyżki jajecznicę „zdrapujemy ) z patelni i mieszamy.
Czynność powtarzamy aż do uzyskania przez nas pożądanej konsystencji jajecznicy. Jajecznicę serwujemy od razu, smacznego ; )
SylaUla
Igraszki Losu
SylaUla napisał(a):