dodi1

dodi1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Jajeczniki 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super bułki drożdżowe. Polecam.

Jajeczniki 2

Składniki:

Jajeczniki 2

 

Sposób przygotowania:

Jajeczniki 2
Mąka musi być ciepła, jak również jajek  i masło. Drożdże rozpuszczamy w 1/8 l mleka, wlać do połowy tej mąki, przykryć i postawić w ciepłym miejscu.. Gdy zacznie rosnąć, dać do tego jajka, cukier, masło, i resztę mąki i wyrabiać ciasto. Gdy ciasto odstanie od ręki i formują się na nim pęcherzyki , wtedy jest dobre i należny znowu odstawić w ciepłe miejsce. gdy wyrośnie robić na stolnicy bułki. Gdy znowu na stolnicy wyrosną, ułożyć na wysmarowanej blaszce i posmarować jajkiem. Wsadzić do gorącego piekarnika,