BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Jajeczny sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten sos nadaje się do wędlin , mięs na zimno oraz ryb . Ma doskonały smak , który jest lekko pikantny .

Jajeczny sos tatarski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczny sos tatarski

 

Sposób przygotowania:

Jajeczny sos tatarski
Gotujemy jaja na twardo . Studzimy , obieramy ze skorupek . Ścieramy jajka na tarce o dużych oczkach , ucieramy z oliwą , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Ogórki konserwowe drobniutko siekamy razem ze skórką , dodajemy do jajek , mieszamy . Dodajemy musztardę oraz majonez , wszystko razem mieszamy . Sos przekładamy do miseczki , wkładamy do schłodzenia , do lodówki .
Jajeczny sos tatarski
Obrane jajka ze skorupek ścieramy na tarce .
Jajeczny sos tatarski
Do startych jajek wlewamy oliwę z oliwek , mieszamy .
Jajeczny sos tatarski
Dodajemy musztardę oraz posiekane drobniutko ogórki .
Jajeczny sos tatarski
Do wymieszanego sosu dodajemy majonez , ucieramy wszystko razem , schładzamy .