Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Sos jajeczny do wędzonej ryby :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Często kupuję różnego rodzaju wędzone ryby .Nie lubimy jadać ich na kanapkach .Robię sałatki z ich dodatkiem , doprawiam różnymi dodatkami.

Sos jajeczny do wędzonej ryby :

Składniki:

Sos jajeczny do wędzonej ryby :

 

  • 1 jajko
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany )
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • ¼ łyżeczki kurkumy

 

Sposób przygotowania:

Sos jajeczny do wędzonej ryby :
Jajko ugotować na twardo. Obrać i utrzeć na miazgę . Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą , pieprzem . Dodać kurkumę ( dla koloru sosu ). Tym razem robiłam ten sos do wędzonej sieji .

Tagi:

jajko jajka