haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 339]

Jajka chrzanowo-paprykowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane to dobry pomysł na kolację albo na świąteczny stół. Spośród tysiąca przepisów - ten jest moim ulubionym!

Jajka chrzanowo-paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka chrzanowo-paprykowe

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1/4 czerwonej papryki
  • kilka liści świeżej bazylii
  • sól i pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Jajka chrzanowo-paprykowe
1. Jajka gotujemy na twardo, wyciągamy z nich żółtka, a łódeczki z białek odkładamy.

2. Żółtka przeciskamy przez praskę do czosnku, dodajemy do nich sól, chrzan i jogurt naturalny.

3. Paprykę kroimy w malutka kosteczkę, a liście bazylii siekamy - oba składniki dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy.

4. Masą napełniamy łódeczki z białek i układamy na talerzu. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Jajka chrzanowo-paprykowe
Jajak gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wyciągamy żółtka
Jajka chrzanowo-paprykowe
Żółtka przeciskamy przrz praskę do czosnku.
Jajka chrzanowo-paprykowe
Bazylie siekamy, a paprykę kroimy w kostkę.
Jajka chrzanowo-paprykowe
Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy farszem jajka.