Sposób przygotowania:
Jajka chrzanowo-paprykowe
1. Jajka gotujemy na twardo, wyciągamy z nich żółtka, a łódeczki z białek odkładamy.
2. Żółtka przeciskamy przez praskę do czosnku, dodajemy do nich sól, chrzan i jogurt naturalny.
3. Paprykę kroimy w malutka kosteczkę, a liście bazylii siekamy - oba składniki dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy.
4. Masą napełniamy łódeczki z białek i układamy na talerzu. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
2. Żółtka przeciskamy przez praskę do czosnku, dodajemy do nich sól, chrzan i jogurt naturalny.
3. Paprykę kroimy w malutka kosteczkę, a liście bazylii siekamy - oba składniki dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy.
4. Masą napełniamy łódeczki z białek i układamy na talerzu. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
danielek