Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo.
Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą aby przerwać proces gotowania, następnie obieramy ze skorupek.
Każde jajko przecinamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelce lub przecieramy przez sitko i dodajemy je do twarożku wymieszanego z mlekiem, doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Twarożek dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy ketchup, do drugiej chrzan tarty a do trzeciej posiekaną natkę pietruszki.
Tak przygotowanymi pastami wypełniamy połówki jajek.
Dekorujemy plasterkiem ogórka konserwowego, oprószamy papryką mieloną słodką oraz świeżo mielonym pieprzem.
Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą aby przerwać proces gotowania, następnie obieramy ze skorupek.
Każde jajko przecinamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelce lub przecieramy przez sitko i dodajemy je do twarożku wymieszanego z mlekiem, doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Twarożek dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy ketchup, do drugiej chrzan tarty a do trzeciej posiekaną natkę pietruszki.
Tak przygotowanymi pastami wypełniamy połówki jajek.
Dekorujemy plasterkiem ogórka konserwowego, oprószamy papryką mieloną słodką oraz świeżo mielonym pieprzem.
gusia1000