mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Jajka faszerowane Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna przekąska z jajka

Jajka faszerowane Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane Mariel

 

  • 10 jajek
  • 200gram sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • szczypior

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane Mariel
Jajka ugotować na twardo ,zawsze do wody dodaje łyżeczkę soli i łyżeczkę octu , by lepiej się obierały.Ugotowane jajka , odstawić do wystygnięcia. Zimne już jajka obrać ze skorupek następnie opłukać wodą i osuszyć.Następnie przekroić jajko wzdłuż i wybrać żółtko . Żółtko drobno pokroić , ser żółty zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach, szczypiorek umyć i drobno posiekać i dorzucić do żółtek, następnie dodać łyżkę majonezu i łyżkę musztardy dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.Podajemy z dowolnymi sosami .
Jajka faszerowane Mariel
jajka ugotować na twardo ipo wystudzeniu wyciągnąć żółtko
Jajka faszerowane Mariel
żółtka pokroić drobno a ser zetrzeć na tarce
Jajka faszerowane Mariel
szczypiorek drobno posiekać i dodać do farszu
Jajka faszerowane Mariel
Jajka nadziewamy tak przygotowanym farszem