BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Jajka faszerowane pastą jajeczną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam prostą ale smaczną pastę jajeczną,w towarzystwie myszek smakuje wybornie. Jest smaczna lubiana przez rodzinkę.

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Składniki:

Jajka faszerowane pastą jajeczną

 

  • jajka ugotowane na twardo 6 szt + 4 szt.
  • majonez 3 łyżki,
  • musztarda 1 łyżeczka,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz mielony do smaku,
  • rzodkiewka kilka szt.drobno pokrojona

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą jajeczną
Jajka myjemy. Wkładamy do garnka zalewamy woda, gotujemy około 7 minut od zagotowania dodając szczyptę soli.

Jajka po ugotowaniu zalewamy obficie zimną wodą wtedy łatwiej się je będzie obierać.

Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce (grube oczka) albo prostym sposobem ugniatamy widelcem, łączymy z majonezem dodając musztardę, pokrojoną rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Połówki jajek układamy na talerzu nakładamy pastę jajeczną, dekorujemy według uznania.