pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajeczna przystawka na Wielkanocny stół i nie tylko.

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

 

  • 7 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • marchewka
  • szczypiorek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Tuńczyka osączamy z sosu, łączymy z żółtkami dokładnie rozdrabniając widelcem. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Łyżeczką nakładamy do białek farsz, wyrównujemy. Połówki jajek układamy na półmisku. Marchewkę gotujemy, studzimy, kroimy w talarki i dekorujemy nią jajka. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka.