Sposób przygotowania:
Jajka marmurkowe
Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj na dużym ogniu 7 -8 minut od chwili zagotowania.
Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek.
Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj jeszcze około 3 minut.
Odstaw do wystudzenia i schłodzenia. Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.
Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek.
Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj jeszcze około 3 minut.
Odstaw do wystudzenia i schłodzenia. Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.
gusia1000
monikaT83
BozenaMatuszczyk
Monika nie rozumiem możesz jaśniej?