gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Śledzie z fetą i czerwonym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marynowane koreczki śledziowe z serem fetą i czerwonym pesto. Smaczna przystawka. Polecam wypróbowanie przepisu.

Śledzie z fetą i czerwonym pesto

Składniki:

Śledzie z fetą i czerwonym pesto

 

  • 500 g śledzi marynowanych,
  • 1 średnia cebula,
  • pół kostki sera feta,
  • kilka łyżeczek czerwonego pesto,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Śledzie z fetą i czerwonym pesto
Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry. Ser feta kroimy w kosteczkę.

Na każdy płat śledzia układamy po kostce sera feta i zwijamy w rulonik.

Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w kosteczkę. Układamy cebulę w naczyniu ( ja to robię w żaroodpornym). Następnie układamy ruloniki.

Na każdy wykładamy po łyżeczce czerwonego pesto. Polewamy olejem.

Najlepiej smakują po kilku godzinach spędzonych w lodówce.

Przekładamy na talerz. Smacznego ;)