patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Jajka faszerowane selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jajka faszerowane selerem oraz ogórkiem konserwowym oraz szalotką. Idealne na święta Wielkanocne. Polecam.

Jajka faszerowane selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane selerem naciowym

 

  • 4 jajka na twardo
  • 1 łodyga selera
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 szalotka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu tradycyjnego

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane selerem naciowym
Jajka obieram i kroję na pół. Następnie wyjmuję żółtka. Selera naciowego myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki.

Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki. Dodaję przyprawy oraz majonez. Mieszam dokladnie.

Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka.

Smacznego.
Jajka faszerowane selerem naciowym
Selera naciowego bardzo drobno siekam dodaję do miseczki.
Jajka faszerowane selerem naciowym
Szalotkę drobno siekam dodaję do miseczki z selerem.
Jajka faszerowane selerem naciowym
Następnie dodaję bardzo drobno posiekanego ogórka.
Jajka faszerowane selerem naciowym
Dodaję żółtka, przyprawy, majonez. Mieszam dokładnie.