halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często goszczą na naszych stołach jajka pod różną postacią.Jajka faszerowane brokułem i wędzonym dorszem są wspaniałą przekąską.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • jajka 4 sztuki
  • brokuł 3 różyczki
  • dorsz wędzony 3 dag
  • majonez 100 ml
  • koperek siekany 1 łyżka
  • sałata liście 4 liście
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Brokuł umyć , podzielić na różyczki . Następnie ugotować, posiekać drobniutko lub zmiksować.Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, włożyć do miseczki, dodać posiekanego drobno dorsza, brokuła oraz koperek. Wymieszać dokładnie, dodać majonez, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać.Nałożyć farsz na połówki jajek.Liście sałaty umyć , osuszyć. Na liście sałaty położyć po 2-3 łyżki majonezu, ułożyć po 2 połówki jajek.