Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane groszkiem
Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Groszek wrzucić na wrzącą wodę, gotować około 10 minut, wylać na sitko, przelać zimną wodą, łyżkę odłożyć do dekoracji.
Do miski blendera wsypać pozostały groszek, dodać wyjęte z jajek ugotowane żółtka, miętę, sól i pieprz cayenne. Blendować dodając stopniowo po troszku majonezu, do uzyskania dość gęstej pasty.
Pastę nałożyć na połówki jajek, ułożyć na niej odłożony groszek lekko dociskając.
Jajka ułożyć na liściach sałaty, oprószyć pieprzem cayenne.
Do miski blendera wsypać pozostały groszek, dodać wyjęte z jajek ugotowane żółtka, miętę, sól i pieprz cayenne. Blendować dodając stopniowo po troszku majonezu, do uzyskania dość gęstej pasty.
Pastę nałożyć na połówki jajek, ułożyć na niej odłożony groszek lekko dociskając.
Jajka ułożyć na liściach sałaty, oprószyć pieprzem cayenne.