gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane świeżym szpinakiem i chrupiącym selerem naciowym. Fajne urozmaicenie stołu Wielkanocnego lub imprezki.

Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym

Składniki:

Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym

 

  • 6 jajek,
  • duża garść świeżego szpinaku,
  • 1 łodyga selera naciowego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

Szpinak szatkujemy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę.

Do żółtek dodajemy szpinak i seler naciowy oraz majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.

Łyżką wykładamy na białka.

Smacznego.