BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam wielkanocne jajka z tuńczykiem. Jajka szybko się robi. Są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.

Jajka faszerowane tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem

 

  • jajka 5 szt,
  • tuńczyk we własnym sosie,
  • majonez 4 5 łyżek,
  • chrzan tarty 1 łyżka,
  • sól do smaku,
  • rzodkiewki kilka szt,
  • natka pietruszki 1 pęczek,
  • liście sałaty zielonej kilka szt,

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Obrać i przekroić wzdłuż.

Wyjąć żółtka utrzeć z majonezem, chrzanem tartym z tuńczykiem i na koniec połączyć z posiekaną natką pietruszki.

Połówki białek napełnić masą udekorować plasterkami rzodkiewki oraz natką pietruszki.

Podawać na liściach sałaty zielonej.

Polecam na Wielkanoc i nie tylko.
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie
Jajka faszerowane tuńczykiem
Po ugotowaniu obieramy ,kroimy wzdłuż na połówki i
Jajka faszerowane tuńczykiem
Żółtka wyjmujemy i ucieramy z majonezem ,chrzanem tartym oraz tuńczykiem, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Jajka faszerowane tuńczykiem
Połówki białek napełnić masą ,udekorować plasterkami rzodkiewki oraz natką pietruszki