Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami
1. Obrane, opłukane pod zimną wodą, osuszone na papierowym ręczniku jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka wrzucić do miski, a białka ułożyć na półmisku.
2. Do żółtek dodać drobno posiekaną dymkę, pokrojone w kosteczkę oliwki i odsączonego z zalewy tuńczyka. Ugnieść widelcem. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
3. Napełnić białka i udekorować je pokrojonymi w plasterki oliwkami. Posypać posiekanym szczypiorem. Smacznego!
2. Do żółtek dodać drobno posiekaną dymkę, pokrojone w kosteczkę oliwki i odsączonego z zalewy tuńczyka. Ugnieść widelcem. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
3. Napełnić białka i udekorować je pokrojonymi w plasterki oliwkami. Posypać posiekanym szczypiorem. Smacznego!