Sposób przygotowania:
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na noc.
Namoczoną ciecierzycę odcedzamy, płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy 1,5 godziny. Pod koniec dodajemy łyżeczkę soli.
Ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę (warto zachować trochę wody z gotowania) mielimy w rozdrabniaczu. Suszone pomidory również rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Do powstałej masy dodajemy oliwę z suszonych pomidorów, majonez oraz sok z wyciśnięty z cytryny. Dodajemy również przyprawy i dokładnie mieszamy.
Jeśli pasta jest za sucha, dodajemy trochę wody z gotowania ciecierzycy.
Namoczoną ciecierzycę odcedzamy, płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy 1,5 godziny. Pod koniec dodajemy łyżeczkę soli.
Ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę (warto zachować trochę wody z gotowania) mielimy w rozdrabniaczu. Suszone pomidory również rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Do powstałej masy dodajemy oliwę z suszonych pomidorów, majonez oraz sok z wyciśnięty z cytryny. Dodajemy również przyprawy i dokładnie mieszamy.
Jeśli pasta jest za sucha, dodajemy trochę wody z gotowania ciecierzycy.
skuter5